Så har en fantastisk vårmånad kommit till ända. Eller? Fantastisk vår? Nja…. Måste säga att jag är lite besviken! Vet inte om jag drömde att det snöade inatt, eller om det gjorde det, men det känns inte helt orimligt. Dock tror jag inte att det var så. Men det är ju kallt! Igår kväll var jag ute och cyklade och det var soligt och vackert – Men kallt! Alltså! Nog för att det brukar vara rätt kyligt på Valborg men det brukar ju ha varit vårvarmt innan. Förra året var jag rejält solbränd vid den här tiden eftersom jag var mkt ledig och kunde ligga och sola lite på dagen. Det hade ju inte gått nu även om jag hade haft tid. Kallt, kallt, kallt. Aja nu har jag gnällt av mig lite.. ska väl skriva om lite roligare saker nu innan ni stänger ner sidan ;).

fullsizeoutput_4314

I april har träningen förändrats lite. Jag har haft i princip likadana veckor hela tiden, med skillnaden att intervallpassen har blivit tuffare för varje vecka (fler intervaller av samma sak) och distanspassen något längre i tid. Jag har kört cykelintervaller på tisdagar och fredagar där båda passen har varit korta och intensiva med fokus på vo2max. Det gäller även löpintervallerna som jag har kört på torsdagarna. Tuffa och jävliga men förhoppningsvis effektiva. Sen har jag simmat precis likadant varje vecka och det är lite kul för att man då kan jämföra passen från vecka till vecka. En utmaning är att våga simma riktigt långsamt i zon 1 och 2 och klara av att ta i lite mer i zon 4. Jag tycker att jag märker skillnad nu av att jag har simmat mer än innan. Fått upp kontinuiteten lite bättre, men är fortfarande långsam och det är svårt. Ffa tycker jag att det är svårt tekniskt i zon 2. Efter ett par längder känns det som att jag tappar tekniken helt och ska sjunka till botten. Det blir väl förhoppningsvis bättre och bättre det med!

Ända sedan jag köpte tempocykeln har det varit en kamp att hitta rätt sadel, igen, och det är SÅ jobbigt! Det är dyrt dessutom. Även om man får lämna tillbaka till säljaren så kostar ju frakten och ska man sälja vidare så får man ju inte riktigt det man gav. Jag köpte i  vintras en Specialized Sitero eftersom jag gillar min racersadel från Specialized. Dock gillade varken jag eller Björn den under min bikefit. Den gick fetbort. Sålde den vidare till en kille via Facebook.

Köpte istället en ISM Adamo PN 1.1 som kändes jättebra under min bikefit (Björn hade med sig en sådan) men sennhar det varit tandgnissel vill jag lova. Att sitta som man ”ska” på en tempo, långt fram med trycket mer fram (även om det hamnar rätt – på benen och inte på mjukdelar) fungerar inte för mig efter en stund. Jag står inte ut med hårt. Vissa dagar känns det ok från början men olidligt efter en stund och vissa dagar känns det katastrof från början. Som att jag har blodkärl på fel ställen typ som kläms och jävlas. Jag vet inte. Jag förstår inte vad det är för fel på mig som gör att jag inte klarar av att vänja mig vid det. Det går bara inte. Testade att flytta sadeln lite fram så jag kunde få mer stöd över större yta och då kändes det lite bättre. Förstörde väl bikefiten helt och hållet i och med det, men kände ”skit samma” bara jag kan cykla utan att få ont. Var dock inte helt nöjd efter min långa runda förra helgen. Vill ju inte att det ska göra ont efter 2-3-4 h. 4h kanske känns superlångt för någon men jag vill kunna cykla 6-7h på träning och njuta av det! Har provat att sätta tillbaka min gamla racersadel men det är svårt att få till den på en tempo och det blir tryck av den med, fast på annat sätt. Suck!

Såg till slut en annan modell av ISM med samma mjuka stoppning som PN (en modell som är gjord för pendling och city-cykling… inte träning.. ha ha ha, typiskt mig att vilja ha en sån), och den hette PR 2.0 och fanns hos Lena på LeWa Sport i Motala. Jag vet att hon lånar ut sadlar och hon var snäll och skickade hem den till mig. Provade på mitt intervallpass igår och där kanske jag har kommit något på spåret! Hoppas det! Den är betydligt mjukare än PN faktiskt och lite bredare bak. Så jag tänker att jag lite får det jag gillade i min lithia-sadel fast med öppningen fram och då alltså bättre för tempoställning. Ska inte ropa hej, det har jag gjort förr och sen har det gått åt helvete, men tror detta är den bästa hittills i alla fall! Ska sälja min PN till en kille här i krokarna och går väl då back med 500 spänn typ eftersom han inte betalar hela summan jag köpte den för och denna PR är dyrare. Såklart den är ;).

Just det. Beställde såklart hem en sadel från Norge som jag blev tipsad av i ren desperation och jag behövde bara sätta mig på den på trainern i 5 minuter innan jag kunde dissa den. Jaha där förlorade jag några till hundralappar i frakt och dålig kurs. Haha man kan inte säga att jag inte försöker i alla fall!

img_5900

Men träningen då? Trainern har ju fått åka fram igen ;). Yeeey… eller nåt 😛 Men jo, det har varit rätt bra att ha exakt likadana veckor faktiskt. Någon kanske skulle bli uttråkad, men jag tycker det är skönt med rutiner. Jag vet då vad jag kan förvänta mig för känsla under passen och vad de kräver av mig. Sista veckan nu med många intervaller var riktigt tuff, framför allt när jag tappat en vecka av sjukdom innan med. Tror verkligen att det gjorde sitt alltså. Har känt mig så trött efter det och den här veckan har benen verkligen känts påverkade av träningen på ett annat sätt än vad de brukar. Igår när jag cyklade så kändes det nästan som att vaderna skulle krampa ibland och det har nog aldrig hänt. Och det handlar inte om någon brist på salter, utan jag får såna känningar när jag är trött.

Idag ska jag springa långt och imorgon cykla långt och sen får jag vila på måndag! Kan lova att jag kommer ta det riktigt lugnt i helgen. Kommer inte bli någon snabb löp eller cykel här inte. Fokuserar på att det ska va långpass och inte behöver vara fråga om någon hög puls. Benen är trötta och det måste de få va!

Har dock en känsla av hopp i kroppen! En känsla av att kroppen utvecklas fast jag inte direkt märker det just nu! Jag tror på processen och att tålamod är nyckeln. Jag vet att jag jobbar på bra, jag gillar min vilodag varje måndag (det trodde jag inte att jag skulle göra) och jag inser att man inte blir bra över en natt. Kan ni påminna mig om det nästa gång jag får panik och vill ha resultat?

April kommer att landa på ca 11h löpning, knappt 25h cykling och drygt 8h simning. Rätt bra med tanke på att 6 dgr försvann helt pga förkylning. Allt har såklart inte med timmarna att göra heller. Då vore väl alla ambitiösa idioter som jag OS-vinnare redan.

Ha det gott och ha en trevlig långhelg!

//Maria

Skärmavbild 2017-04-29 kl. 08.27.04

Annonser