Sätter jag press på mig själv genom att lägga upp mycket info om min träning och om mina mål på Instagram? Kanske. Klart det är så att andra personer lättare får  (eller tror att de får) en uppfattning om min kapacitet när jag gör det, och om vad jag ”borde” prestera osv när jag öppet skriver om mina träningspass och mina tester. Men det är ju samtidigt hur jag själv tänker som är det viktiga.

img_0042

JAG har som mål att ta mig runt Kalmar – Det är en prestation i sig tycker jag verkligen!!! Och Vansbro, och resten av sommarens tävlingar, och att jag ska vara hyfsat nöjd i mål. Det är sjukt luddigt. Om man bryter ner det lite så vill jag simma och känna att det inte går extremt mycket långsammare än annars och att jag känner mig hyfsat pigg när det är dags att cykla. Jag har alltså inget tidsmål öht när det gäller simningen. Men kan ju säkert bli mer eller mindre besviken såklart beroende på hur förutsättningarna och känslan är.

Cyklingen är väl den delen jag vill göra bra. Och var är BRA då??? Det beror ju på vem man frågar! Jag har en bra cykel, jag kommer att ha många mil i benen, jag har en träningsvilja och jag ÄLSKAR det. Jag tror också att banan passar mig. Så jag VILL ju såklart göra den bra. Men vad är då bra? 5h? 5:30h? 6h? Är jag nöjd om jag snittar långsammare än 30 km/h? Jag vet inte? På träning är jag ju det. Jag ligger typ aldrig och snittar långpass över 30. Så varför skulle jag kunna det på tävling? Eller ÄR det en annan sak då? Eller kommer jag vara så mycket snabbare i sommar? Jag vet verkligen inte. Jag har inte den erfarenheten. Jag har ingen aning om vad jag har för kapacitet, och därför kan jag inte heller tro något om sluttiden. Jag vill den dagen vara så förberedd som jag bara kan, men vart det sen landar – Ja det får vi se.

img_4461

Löpningen då. Jag ÄR ingen löpare säger något i mig. ALLA är löpare säger en annan del. Jag är glad om jag kommer igenom en marathon utan att typ krypa i mål. Utan att bli så skadad att jag aldrig mer kan springa. Där är min ribba. Samtidigt som jag älskar att träna fokuserat, intervaller och ta i massor. Jag kanske tränar för 3:55, men är nöjd med 5h. Jag VET inte?!

Jag älskar att dela med mig av min träning då den är så stor del av mitt liv och jag tycker det är roligt att andra människor blir inspirerade och nyfikna. Jag tror faktiskt inte att jag sätter någon negativ press på mig själv genom att vara öppen med allt hela tiden, men jag kanske har fel. Om jag gör bort mig massor på tävlingarna i sommar och >1000 följare tänker ”vad fan hände, hon har ju tränat stenhårt hela j*vla året”, så kanske jag kommer tycka det är jobbigt. Återigen: Jag vet inte. Samtidigt som typ ”alla” som är insatta i långdistanstävling vet att så himla mycket kan hända, och trots hur bra uppladdning som möjligt så kan vad som helst hända på tävlingsdagen.

img_7740

Jag kanske inte ens har tävlingsvilja när jag står där? Jag kanske tappar allt driv och är glad om jag kommer in under maxtid? Alltså jag vet inte. Jag har ingen aning om hur jag fungerar. Jag tycker bara det här är en häftig resa, och även om jag kan hålla med om att en som aldrig skriver om sina tider/FTP/farter/tester etc och har en lite mer nedtonad chill-känsla på sin instagram får mindre press på sig…. så tror jag inte det gör mig så mycket. Eller – Jag vet verkligen inte. Haha det borde egentligen vara titeln på detta inlägg ;).

Jag tror mer jag tänker att jag delar med mig för att jag tycker det är kul, och sen så kör jag mitt eget race ändå. Hur tänker ni?

Annonser