Alltså en mini-tri (380 + 18 + 4,2) går ju så himla fort! Kan man verkligen skriva en race-report om det? Ja det är klart man kan! Ni som följer mig på instagram har redan läst lite om loppet, men jag antar att alla längtar efter lite mer ;).

Jag var inte så nervös hemma. Mest taggad. Taggad som fasen redan igår och gick omkring och dansade för mig själv i lägenheten när jag gjorde iordning det jag skulle ha med mig. Längtade efter att ta ut mig riktigt mycket!

Idag blev jag nervös i samma ögonblick som jag satte mig i bilen för att åka. Tur att jag ätit ett par mackor hemma, för på plats hade det inte gått att få ner något. Funderade en stund på om jag skulle träna på att ta gels på en sån här tävling men beslutade mig efter samråd med Adam att jag skulle låta bli. Bättre att testa magen på träning. På sådana korta tävlingar gör det nog varken till eller från ändå. Skulle bara kladda ner både mig och cykeln.

IMG_3345

Väl på plats så träffade jag Ida och vi gick tillsammans och rekade lite. Tog varsin t2-plats nära tältet för att inte tappa bort oss när pulsen var hög! Sen var det bara att gå på toa ett par gånger och sen vänta in klockan typ. Det var en bit att cykla ner till simstarten och t1 så det blev lite bra uppvärmning! Där fick vi veta att arrangörerna skulle ta upp våra våtdräkter och saker efter våra växlingar om vi lade dem i en påse som vi fick tilldelat, så vi skulle slippa gå ner dit igen. Service! självklart struntade jag i att lägga ner våtdräkten i påsen efter simningen. Tänkte att de väl fick lämna kvar den. Men gulliga som de var så tog de med den upp ändå och lade den på sidan så att ingen skulle få med sig den i någon annan påse. Gulligt =).

IMG_3351

simning

Simstarten gick och det var första gången jag startade från land. Rätt mycket folk runt omkring och jag tänkte både en och två gånger att det var livsfarligt med bröstsim eftersom benen bara kommer farande ut åt sidan i världens fart! Klarade mig dock från att få någon spark och simningen gick rätt okej. Försökte navigera, men bojarna var så små och det var människor framför, så jag följde bara massan och det blev ju bra. tror jag simmade på 6-minuter någonting men var rätt seg upp ut vattnet så 8-någonting landade simningen på. Inte så bra, men skit samma. Är glad sålänge simningen känns bra och den kändes helt okej!

t1

Alltså jag gillar Polar, jag älskar deras service, och jag gillar deras grejer! Men jag gillar INTE att man MÅSTE kalibrera cykeldatorn för att den öht ska visa kadens och effekt,och jag gillar inte att man måste stå och vänta i 20 sekunder och göra detta. På en sån här tävling när cyklarna ligger ner så jag heller inte kalibrera under tiden jag drar av våtdräkt etc, utan var tvungen att stanna med cykeln och bara vänta! Sjuuuukt frustrerande att se folk hoppa upp på sina cyklar och susa iväg. Jag kan ju inte lägga tid på det. Det funkar ju bara inte. Samtidigt som det är himla bra att ha datorn till hjälp under tiden. Funderar på att skita i det nästa vecka och bara på på känsla och se vad som händer.

Cykling

Cyklingen började med 400 m grusväg och rätt brant backe. När jag hoppade upp på cykeln med i facit för lätt växel och gruset bara slirade så svor jag för mig själv, hoppade av och sprang upp för backen istället. Väl uppe gick det fint att hoppa upp och trampa på. Ute på asfalten började regndropparna falla (det hade varit mörka moln och även lite åska och någon skur tidigare men var uppehåll just under simningen), och rätt snabbt kunde man konstatera att det inte var ett litet fint regn. Det vräkte ner! På vägen var det fullt med vattenpölar och på vissa partier var det vatten över hela banan! Jag kände mig trygg, men efter någon sväng när jag kände att det ilade lite i magen med tanke på underlaget så blev jag lite skraj och sänkte farten rejält i resterande svängar. I övrigt tycker jag dock att jag körde på bra, men jag vet inte om jag kanske kör lite för lätt. Jag är nog lite för rädd för att ha för sega ben i löpningen. Snitteffekten landade på typ 200 och det borde jag väl kunna klara lite mer på en så här kort sträcka! Nästa vecka ska jag köra på ännu mer i cyklingen och se vad som händer! Ganska lång bit lade sig en kille på rulle efter mig, och jag blev sjukt irriterad. Jag tycker inte man gör så på triathlon. Men jag antar att det är lite oklart med vad det är för regler på såna här små tävlingar. Jag hittade ingen info om det innan, men att blanda klungkörning, tempocyklar och nybörjare i samma tävling tycker i alla fall jag är lite farligt. Han körde dock om mig efter några kilometer och tyckte väl då att jag skulle lägga mig bakom honom istället men jag var lite tjurig på honom då och lade mig 10 meter bakom och nöjde mig med det. Inte fasen skulle jag tappa honom i alla fall. ;). Trots allt regn och hagel var det en rolig cykling! Vill cykla fortare nästa vecka bara =). Tror jag snittade typ 32 km/h.

t2

Inga konstigheter. Tog nog några extra sekunder att få på strumpor då alt var dyblött men lätt värt tror jag…

IMG_3361

Löpningen

Ja jag vet faktiskt inte vad jag ska säga om löpningen. På ett sätt kändes det jobbigt som fan, och på ett annat sätt för lätt. Benen kändes pigga, framför allt andra varvet, men halsen… åh halsen. Den kändes som ett sugrör och jag pep som en sån där hundleksak. I varenda andetag tänkte jag ”jag får ingen luft”!! Och så hade jag inte högre puls än typ 176 ibland när jag kände sådär. Jag brukar ju kunna komma upp till 180 eller t o m 185 när jag är riktigt slut. Jag lyckades bara inte pressa mig på grund av den här känslan i halsen. Sjuuuukt störigt!!!! Jag ville ta i så att jag ramlade ihop i mål men istället så hade jag energi kvar och kunde spurta! Liksom… Det var inte planen! Jag vet inte om jag tror att det är ansträngningsastma eller att jag spänner mig och stämbanden blir för spända, men jag vet inte vad jag ska göra åt det? Det enda mantra jag hade i huvudet när jag sprang var just att jag skulle slappna av. Hur gör man? Tänk om jag har mer löpkapacitet i kroppen men inte får fram det? Det gör mig himla frustrerad! Jag vill ju bli bra på triathlon! Vill springa bra! Va fasen… Måste lösa det här. Eller så är jag inte bättre än såhär? Och alla delar i kroppen bara måste bli starka tillsammans. Så mycket det går att analysera i en sån här sport alltså..

Lite oklart hur lång löparbanan var, min polar M400 tror jag mätte lite för kort om jag jämförde med vad de andra hade för sträcka. Dock var ju banan himla slingrig och lite annorlunda med mycket upp och ner, så kanske inte så konstigt om den mätte lite fel. Tror jag iaf snittade på 5:25-tempo-isch och det får jag väl ändå anse vara okej med tanke på att det var himla kuperat och terrängunderlag. Men åh. Jag ville ju springa snabbare…

IMG_3356

Direkt i mål efter 1h 4 min 15 sekunder tänkte jag ”hur ska jag orka det här om en vecka igen?!” men 5 minuter senare så längtade jag ;). Träffade Ida direkt i mål som jag uppfattade också var nöjd, och jag tror hennes säte kändes okej. Jobbigt att rehaba skador helt klart! Har ingen aning om placering än, men jag vet att trean Jessica Andersson gick i mål på 56:38, så jag har ju i alla fall nästan 8 minuter att kapa för pallplats. Good to know. Träna träna.

Riktigt trevligt arrangemang, gulliga funktionärer, sol efter målgång, vinst av duschcreme och schampo i nummerlappslotteri och som jag skrev ovan, superservice! Tack Gammalkils IF för ett toppen-arrangemang! Detta gör jag gärna om nästa år!

Update:

Jag kom på 10 plats av alla tjejer (37 st) och på fyrtionde plats totalt (100 startande totalt). Jag är inte helt nöjd med min prestation, hade velat våga trycka på mer på cyklingen och få ut mer av löpningen. Det får jag försöka nästa gång. Simningen vill jag såklart också göra bättre, men jag har svårt att veta hur jag ska göra. Antar att det bara är att göra träningspassen jag får av coachen och sen göra så gott jag kan på tävlingarna. Träna, träna!

IMG_3365