När ska vi lära oss? Ja, jag skriver ”vi”.. för jag tror att det gäller alla människor i viss mån. i någon grad. Det här med att bara ”köra på” utan att tänka efter egentligen vad det är man själv vill, och tycker är viktigast.

Det KAN bli för mycket!

Hur rolig en träningsform än är så måste kroppen få vila ibland också. Vila måste inte innebära en dag i soffan om man tycker det är jobbigt och tråkigt, det kan vara en långsam härlig promenad där man lyssnar på musik eller varför inte lämna mobilen hemma och istället lyssna på naturen? Eller en dag där man hinner fixa i sitt boende.. den där disken som staplas på hög, eller de där papperna som borde sorterats för länge sedan. Kanske lite plantering i trädgården? Inte vet jag… Men något som inte är den vanliga träningen, och som inte handlar om prestation.

För även om det är man själv som har valt en underbar träningsform så behöver man vila. Ibland. Och man behöver inte göra allt alltid… om man är mitt uppe i ett flow så kanske man behöver låta något annat vara ett tag… Det är okej! Vi har bara 24 timmar på dygnet. Vi lever bara ett liv. Vad är viktigast egentligen? Samla flest tränings-/jobbminutrar i ett liv, eller ha roligt, må bra och njuta lite?

texten

Annonser