Etiketter

Det som är så otroligt viktigt! Det är ju ganska tråkigt, när man har ett flow i träningen och vill ta varje chans som ges till utveckling. Men om man struntar i det, och bara kör på… så kommer ju skadorna att komma när kroppen blir tröttare och mer sliten.

Ett praktexempel för mig är ju förra året på Playitas, efter en tuff träningsmånad hemma i Sverige, massor träning där med kanske lite för tungs vikter än vad jag eg klarade av – Då kom ryggskottet. INTE VÄRT!! Och då är jag ändå väldigt noga med teknik…

Det optimala är att utmana kroppen så mycket så att musklerna växer och blir starkare, men inte utmana dem FÖR mycket.. så att de inte hinner återhämta sig. Det gäller att lära känna sin kropp helt enkelt. En nybörjare behöver mer vila. Efter tuffare och tyngre pass behövs också mer vila. Är du 40 år så behöver du förmodligen mer återhämtning än din 20-åriga granne…

Jag sitter nu och läser veckans programmering på gymmet, och vill så himla gärna gå på lunchpasset, men inser att det vore otroligt korkat. I del ”b” så kommer det förutom allt annat kul vara thrusters och rodd. Exakt det som jag gjorde igår, och som verkligen gjorde mig jättetrött. Och intellektuellt så förstår jag ju att kroppen behöver vila efter 9 dagars träning.

Måndag:
Workout of the Day
A.
Every 2 minutes, for 18 minutes:
Minutes 1-2, 7-8 & 13-14: 3 Rolls to Candlestick + 6-8 Ring or Stationary Dips
Minutes 3-4, 9-10 & 15-16: 45-60 second Nose-to-Wall Handstand Hold
Minutes 5-6, 11-12 & 17-18:
Alternating Pistol Progressions x 6-8 each leg
B.
Every minute, on the minute, for 24 minutes (6 sets of each):
Minute 1 – Row 200/150 Meters
Minute 2 – 15 Kettlebell Swings
Minute 3 – 10 Thrusters
Minute 4 – 4-6 Strict Pull-Ups
(add weight if these are easy)

Men det är ju så roligt! Och så gnager en känsla långt bak, att jag kanske missar något. Ni vet.. när man har blivit bjuden på en fest men kanske inte har lust att gå. Då kan man ju vara rädd för att missa något kul även fast det egentligen lockar mer med en kväll i soffan hemma. Och tänk om jag missar massor av roliga saker på träningen!

Men nej. Vila idag, vila imorgon, sen får jag köra på igen. Ordning och reda.

Annonser